Peuterstap werkt met de ouderapp en ouderportaal van Kidskonnect. Via de Kidskonnect blijft u als ouder op de hoogte van de gebeurtenissen welke uw kind die dag heeft beleefd. Dit wordt gedaan door het plaatsen van foto's, dagboekverslagen en berichten. 

Via de ouderapp kunt u als ouder ook heel makkelijk ruildagen of extra dagen aanvragen, aanwezigheid doorgeven en toestemmingen instellen. 

Daarnaast vind je in de ouderapp belangrijke informatie van Peuterstap, nieuwsbrieven en de gegevens van uw kind. 

Hieronder nog wat extra informatie over het ruilbeleid van Peuterstap

Ruilen en tegoeden 

Via de ouderapp van Konnect kunt u een aanvraag doen voor een dagdeel ruilen en/of uw peuter afwezig melden. Dit kan maximaal 3 dagdelen per jaar.  

Ruilen 

U heeft de mogelijkheid om een dagdeel te ruilen. De afwezige dag kunt u direct ruilen voor een aanwezige dag.  

Afwezigheid

Wanneer u uw peuter afwezig hebt gemeld door bijvoorbeeld ziekte of vakantie mag u deze afwezige dag ruilen tegen een andere dag. U hoeft niet meteen te beslissen wanneer die aanwezige dag dan is. U ontvangt direct een tegoed in de ouderapp. Het tegoed is geldig 30 dagen voor de afwezige dag en 90 dagen geldig na de afwezige dag. Daarna vervalt het tegoed. Voor het ontvangen van een tegoed moet de afwezigheid wel doorgegeven zijn en half uur voor aanvang dagdeel. Voor de ochtend is dit vóór 07:45 en voor het middagdeel is dit vóór 12.15 uur. 

Door het tegoed in te zetten wordt de afwezige dag verrekend. Wanneer alle 3 opgebouwd tegoeden verrekend zijn, worden de afwezige dagen wél in rekening gebracht.